עובדים (נכון) מרחוק
מאז פרצה מגפת הקורונה, הבריאות הנפשית והפיזית של אנשים רבים הושפעה ונפגעה מאוד. על פי מאמר שפורסם בארה"ב ע"י HR Executive, 69% מהעובדים טוענים כי תקופת הקורונה היא התקופה המתוחה והלחוצה ביותר במהלך הקריירה שלהם, כאשר המגיבים חוו גם את אחת הטרגדיות הגדולות ביותר בהיסטוריה של ארה"ב- אסון התאומים ב-11.9.
הלחץ המדובר עליו מעידים העובדים יכול לנבוע מסיבות שונות- מהחשש לאבד את מקום עבודתם והיכולת לפרנס את משפחותיהם, דרך הגבלות הריחוק החברתי והפיזי וחובת הבידוד מאנשים אחרים אשר מגביר את תחושת הבדידות ועד לחוסר היכולת להנות מאירועים חברתיים שגרתיים כחלק מחיי העסק כמו למשל פעילויות HAPPY HOURS וכדומה. חוסר האיזון בין העבודה לחיים הפרטיים בשילוב הלחץ וחוסר הודאות שהקורונה הביאה איתה, הובילו להחמרה במצב הנפשי והפיזי של עובדים רבים, בתחומי עיסוק שונים. . לפי מחקר שנערך ע"י Kaiser Family Foundation (KFF), משבר הקורונה המתמשך הוביל לכך ש-36% מהאנשים סובלים מהפרעות שינה וקשיים בהירדמות, 32% חווים התמודדות עם בעיות אכילה, ו-12% העלו את כמות הצריכה באלכוהול.
בזמן שהקורונה הגבירה את רמת הלחץ עבור אנשים רבים, עדין ישנם עובדים שמצליחים להנות מהעבודה מהבית והרבה מהם גילו את חדוות העבודה דרך שימוש בפלטפורמות אינטראקטיביות שונות כגון זום, סקייפ וכדומה. לעבודה מהבית יש גם כמה יתרונות מובהקים: גמישות רבה יותר בשעות העבודה, עבודה מכל מקום ולא בהכרח מהמשרד, הגדלת הזמן בחיק המשפחה ופחות זמן מבוזבז בנסיעות. לצד היתרונות של סביבת עבודה מרוחקת מהמשרד, יש גם השלכות רבות. . חלקם כוללים בדידות, הסחות דעת שנמצאות בבית, קושי בשיתוף פעולה, אזורי זמן שונים מהצוות וניתוק מהעבודה. כשעובדים לא משנים את המיקום הפיזי שלהם לאחר העבודה, נוצר קושי לייצר הבדלה בין זמן עבודה לזמן הפרטי. אנשים רבים נהנים מהרעיון של חזרה הביתה מהעבודה, לעבור לבגדים נוחים יותר ולצפות בטלוויזיה או לבלות זמן עם המשפחה בבית. אחת מתופעות הלוואי הנוספות של המגיפה, היא שהיא שינתה את ההרגל הזה שמייצר הפרדה בין עבודה לחיים הפרטיים.
למרות שהקורונה ייצרה חוסר איזון בין החיים לעבודה עבור רבים, קיימות דרכים בהן חברות עדיין יכולות לסייע לעובדיהן לשמור על איזון במהלך תקופה זו. קודם כל, מנהלים מתבקשים להראות חמלה אל מול עובדיהם. עליהם להבין שרוב העובדים לא יוכלו לתת את המקסימום במהלך תקופה זו וייתכן כי יהיה צורך להוריד את העומס שהעובדים לוקחים על עצמם. בנוסף, חשוב מאוד לספק להם שירותים לטיפול בנפש או הנגשה מוזלת של טיפולים מסוגים שונים שיכולים לעזור מאוד בשיפור הרווחה.
לסיום, חברה צריכה לאפשר לעובדיה לשמור על פעילות פיזית. להיות בסביבה מרוחקת ומבודדת משאר בני האדם עלולה לייצר תחושה של בדידות ותסכול שעלולה להחריף במהירות. חברות צריכות לאפשר לעובדיהם לנהל את יומם בצורה האופטימלית ביותר או לייצר עבורם זמן איכות עם המשפחה והחברים הקרובים. עובדים עם מצב רוח טוב וגוף בריא, עובדים טוב יותר.
לסיכום, חשוב מאוד שמעסיקים יישמו את השיטות הבאות לשיפור רווחת עובדיהם:
1. להציג חמלה כנה ועניין בעובדים ובמצבם היום-יומי.
2. לאפשר פעילויות מרחוק לגוף ולנפש על מנת שהעובדים ישמרו על גוף בריא ורמה נמוכה של לחץ.
3. לייצר סביבה פתוחה לעובדים שירגישו בה נוח לדבר על נושאים אישיים.